6102XR
ECHT
tel. 0475-485417

Slekker Boys 1   -   St Joost 1

Op zondagmiddag 14 april kwam St Joost 1 op bezoek op de Slek. Vandaag zou een grote dag kunnen worden voor de Slekker Boys, aangezien ze het kampioenschap binnen kunnen halen in eigen huis wanneer ze deze wedstrijd weten te winnen. Tijdens de opkomst kregen de spelers een groen welkom door de rookbommen en werd er vuurwerk afgestoken. De Boys begonnen vol goede moed aan de eerste helft. Het eerste kwartier verliep een beetje rommelig en was niet erg kansrijk voor een van beide ploegen. In de 19e minuut kreeg St Joost een vrije trap, welke doelman Sander Wijnen wist te stoppen. Een paar minuten later nam Rik Penners een hoekschop namens de Slek en kopte Cas van Haperen de bal richting doel. Helaas net naast. Ver in de eerste helft viel een speler van St Joost uit door een blessure aan de enkel. Enkele minuten later begon Rik Penners aan een kansrijke actie, maar werd onderweg naar het doel getackeld. Hierdoor ontstond er een discussie met de scheids en kreeg Rik een gele kaart. Niet veel later deed er zich een situatie voor waarbij Rik Penners zijn 2e gele kaart kreeg. Dit resulteerde in een rode kaart en moest de Slek met 10 man verder. Na de rust begonnen de Boys met goede moed aan de 2e helft. In het eerste kwartier van de 2e helft vielen er een paar kleine kansen, maar geen doelpunten. In de 62e minuut worden Vince Koenen en Niek Verstraeten gewisseld voor Guus Coonen en Aron Kunz. Niet veel later weet keeper Sander Wijnen een kansrijke kopbal van St Joost te keren met een fantastische redding. Hierna volgde een aantal kansen, echter wederom vallen hier geen doelpunten uit. Ver in de 2e helft worden Ties van de Ven en Cas van Haperen gewisseld voor Loek Janssen en Max Vogels. In de minuten erna volgen er een aantal hoekschoppen voor de Slek, welke niet weten te leiden tot een doelpunt. Richting de blessuretijd van de wedstrijd wordt Luuk Verfurth wegens kramp vervangen door Rick Heijnen. Ver richting het einde van de wedstrijd breekt er een speler van St Joost uit, wordt er gevlagd door de grensrechter wegens buitenspel, maar valt er zeer ongelukkig en ietwat klungelig de 1-0 voor St Joost. Er ontstaat wat ophef over het feit of de scheids wellicht had moeten reageren op de beslissing van de grensrechter en hierdoor de goal afkeuren. Dit gebeurde jammer genoeg voor de Slek niet, waardoor St Joost de eerste overwinning dit seizoen tegen de Slekker Boys wist te behalen. Er zit niets anders op dan volgende week tegen Centrum Boys het kampioenschap te verzegelen.